2010. december 4.

Paksi lovasok az OTP Lovas Világkupán

Az eseményről szóló, paksi vonatkozású beszámoló forrása a Tolnai Népújág 2010. december 9-i száma:

"A Csámpai Lovassport Egyesület tagja is szerepeltek az OTP Lovas Világkupa rendezvényén. Ledneczki László és Polányi Máté már tavaly is ott voltak a programon és egy western show-ban szerepeltek.

Az idei meghívás valószínűleg ennek köszönhető, mondta Ledneczki László, hozzáfűzve, hogy bizonyára nyomott a latban a western lovasversenyeken elért eredmény is.

A hétvégi nagyszabású eseményen a csámpai lovasok egy történelmi játékban Amerikába érkező telepeseket „alakítva" indiánokat kergettek. Polányi Máté érdekelt volt egy másik műsorszámban is: lasszóbemutatót tartott, párhuzamosan a tatai counrty táncosok produkciójával. Máté idén megnyerte a lasszó Eb-t.

A csámpai lovasok az országos bajnokságban is jól szerepeltek. Ledneczki László trail-ben második, plesure-ben harmadik lett. Lánya, a 15 éves Veronika plesure-ben második, trail-ben pedig magyar bajnok. Mindezt úgy érték el, hogy a négy fordulóból egyet kihagytak.

A csámpai Fenyves Lovastanya, ahol a szeptembertől már hivatalosan bejegyzett Csámpai Lovassport Egyesület is működik, a western lovassport bölcsője, évek óta sikeresen szerepelnek országos bajnokságokon, kupasorozatokon."

Fotók www.lovasvilagkupa.hu honlapról:

Sheriff

Reining

TáncosokMáté lasszóbemutatója a táncosokkal: 

bezárás