2012. október 5.

Közép-Európa Kupa - Galánta

A hosszú hétvége első sorban nem a kikapcsolódásról szólt, bár arra is kerítettek sort, hogy ismerkedjenek Galánta és a környék látnivalóival. A Csámpai Lovas Sportegyesület versenyzői: Ledneczki Veronika, Ledneczki László és Polányi Máté western Közép-Európa Kupán vett részt több kategóriában.

A háromnapos versenynek a galántai Silver Lake Ranch adott otthont. Veronika trailben ötödik, édesapja, Ledneczki László super horse számban hatodik lett, míg Polányi Máté egy tizedik helyezést gyűjtött be trailben. Csapó Sándor, az egyesület elnöke azt mondta, hogy a szervezés és a létesítmény egyaránt magas színvonalú volt, ugyanezt a lovakról és lovasokról is el lehet mondani.

Hozzátette, hogy a többi résztvevő nemzet 5-10 évvel korábban kezdett foglalkozni a western lovaglással, ami tükröződött az eredményekben is. A csámpai egyesület versenyzői mindenhol a középmezőnyben végeztek, ami jó eredmény, tekintve, hogy lovaik nem tartoznak a gyakorlott, tapasztalt lovak közé. Csapó Sándor kiemelte, hogy sok tapasztalattal gazdagodtak a Közép-Európa Kupán.

A Csámpai Country Road Club táncosai két alkalommal is bemutatkoztak a verseny idején a Silver Lake Ranchen. A közös utazáshoz a paksi atomerőmű és a város önkormányzata is segítséget nyújtott, utóbbi a nemzetközi kapcsolatok ápolására szolgáló keretből támogatta a tánccsoport látogatását.

Ennek köszönhetően Pozsonyban is jártak, illetve a Vöröskői várat, valamint a Driny cseppkőbarlangot is megnézték. - Az élménykosarunk mindenféle széppel és jóval telt meg - fogalmazott Feil József, a külső városrészi önkormányzat csámpai tagja.


Dörnyei József - az egyik magyar bajnok
Dörnyei József - az egyik magyar bajnok

Közép-Európa Kupa

Galánta - 2012

Magyar csapat - 1

Magyar csapat - 1

Magyar csapat - 2

Magyar csapat - 2

Lengyel győzelem

Lengyel győzelem

Így készült ...

Így készült ...

bezárás