2014. december 4.

Évértékelés, évzárás, szakmai eszámoló

A western lovaglás ügyességi számaiban a legjobbak

Minderről Csapó Sándor elnök tartott összegző előadást az egyesület már hagyományos évzáró, évértékelő találkozóján. Visszatekintett arra, hogy 2010-ben többes céllal, tizenketten alapították az egyesületet, a versenyzés és a túrázás mellett információs bázis létrehozása volt a céljuk. Mindhárom területen eredményes az egyesület - derült ki az elnök szavaiból, aki prezentációjában kitért arra, hogy a honlap mellett immár aktív Facebook profilja is van a társaságnak.

Csapó Sándor

Jakab Béla, Süli János

A versenyeredmények között említette a Közép-Európa Kupát, ahonnan Ledneczki László ismét aranyéremmel tért haza, de másik két versenyző is élmezőnyben végzett. A western lovasok számára szervezett kupasorozaton és az országos bajnokságon is meghatározó az ügyességi versenyszámokban a paksi egyesület, rendre elhozza az első helyekért járó érmeket, kupákat. Tíz „igazolt" versenyző közül kilenc állt rajthoz, köztük Horváth László személyében újonca is van a csámpaiaknak. A versenyzés mellett a túrázás, tereplovaglás sem szorult háttérbe, sőt Pakson és Csámpán bemutatót is tartottak a lovasok.

Jani bácsi, Horváth Zoli

Az egyesület eddig tizenkét alkalommal segédkezett az előszállási Mezőfalva Zrt.-nek a marhák ki- és behajtásában, amiért Jakab Béla mondott köszönetet kiemelve, hogy profi és számukra nagyon hasznos munka volt minden alkalommal. Jakab Béla búcsúzik eddigi munkájától, az eddigi együttműködést a város ajándéka átadásával Csapó Sándor elnök köszönte meg neki Süli János polgármester társaságában. A lovasok egy balesetben megsérült társuk számára gyűjtöttek az elmúlt hetekben, az adományt az évzáró nem volt alkalmuk átadni, erre az ünnepek alatt kerítenek sort.

Eredmények:

Első versenyévében Horváth László megnyerte a kupasorozatban a kezdő trailt, a pleasuret és a haladó horsemanship versenyszámot. Ledneczki László is begyűjtött a nemzetközi porondon szerzett medália mellé két aranyat határon belül is: az OB-n superhorse, a kupasorozaton reiningben. Fodor Noémi az Országos Bajnokság horsemanship versenyszámát és a kupasorozat trail haladó kategóriáját nyerte meg. Ledneczki Veronika az OB-n trailben két aranyat nyert, haladóban és naked kategóriában is ő volt a legjobb, ahol nyereg és kantár nélkül kell az ügyességi pályán végigmenni.

Forrás: TEOL.HU, Vida Tünde

 


Sportszakmai beszámoló - 2014

Sportszakmai beszámoló - 2014
Adobe PDF file, kB
2014. december 5.
Egyesület, versenyek, programok, eredmények, ... 2014-ben

bezárás